Japandi Roomdividers

Japandi Roomdividers

minuten lezen

Transformeer je interieur: creëer een rustgevende ruimte met Japandi Roomdividers

"Thuis, een toevluchtsoord, een plek waar we ons veilig, gekoesterd en kalm voelen. Elk levend wezen verdient een thuis, een toevluchtsoord."

Race-gedachten

We leven in een snelle samenleving, gedreven door een sterke collectieve drang naar efficiëntie, waar "nu" antwoorden nodig zijn. Dit leidt tot een ‘always-on mind’ die anticipeert op het volgende dat gaat komen.

Racende gedachten van een mens die stress veroorzaken

Foto door: Tanya J. Peterson. 2024

De voortdurende stroom van gedachten met vaak herhalende denkpatronen resulteert in stress, angst en zelfs slapeloosheid.

Velen van ons vragen teveel van zichzelf om de dag door te komen zonder dat we hier bewust van zijn vergeten we onszelf. We hebben een reset nodig.
 
Om dit tegen te gaan, kunnen we thuis een toevluchtsoord creëren waar we tot rust kunnen komen en de verbinding kunnen verbreken. Een toevluchtsoord om de chaotische en veelvragende buitenwereld even te laten voor wat het is.

Laten we even ademhalen en onthouden dat we voor onszelf moeten zorgen, zachtaardig voor onszelf moeten zijn, van onszelf en onze familie moeten houden. Om van deze prachtige planeet en het geschenk van het leven te houden.

De helende werking van de natuur en patronen

Onderzoek wijst uit dat verblijf in de natuur stress kan verminderen, de bloeddruk kan verlagen, je stemming en zelf je algehele gezondheid kan verbeteren.

Geometrische repetitieve patronen zoals vlakvullingen, fractals en lijnpatronen zijn overvloedig aanwezig in de natuur. Deze patronen komen in de natuur terug als resultaat van chemische interacties, natuurwetten (bijvoorbeeld natuurlijke selectie) en fysische wetten (bijvoorbeeld de interactie van energie en materie). Door de natuur te bestuderen kunnen we waardevolle inzichten verwerven en deze patronen verwerken in serene interieurontwerpen om onze ontspanning en welzijn te bevorderen.

geometrie in de natuur, een patroon van een honingraat

Foto doorGetty Images

Interieur Design Principes

Neurowetenschappers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van visuele patronen op onze emoties, cognitie en handelen. Ontwerpprincipes zoals symmetrie, complexiteit, lijnen en balans spelen een cruciale rol bij het vormgeven van menselijke gedachten en gedrag.
Geometrisch ontwerp van een structuur met lijnen

Foto doorLDB Design

Lijnen, complexiteit, symmetrie en balans

Opwaartse diagonale lijnen houden bijvoorbeeld verband met iemands geest van hogere activiteitsniveaus, terwijl dalende diagonale lijnen verband houden met ontspanning van de geest .

Visuele complexiteit is een andere belangrijke drijfveer van de menselijke ervaring en heeft invloed op onze cognitieve prestaties. Een gematigde complexiteit in patronen om ons heen is optimaal voor ons mentale en fysieke welzijn. Als de hoeveelheid informatie over onze omgeving, inclusief ons interieur, van hoge complexiteit is, neemt ons energieniveau toe.

Door symmetrie aan ontwerpen toe te voegen, wordt de complexiteit verminderd en aantrekkelijker gevonden voor de mens .

Net als in de natuur draait alles om evenwicht, ritme en harmonie die steeds naar het oneindige evolueert als één en dezelfde substantie.

Terugkerende patronen om stress te verminderen

Het is ironisch dat juist het gebruik van terugkerende visuele patronen, geïnspireerd door de natuur, kunnen helpen terugkerende gedachten en stress te verminderen. Een van de meest effectieve manieren om stress te verminderen is natuurlijk door tijd buiten door te brengen, omringd door de natuur.

Maar als gevolg van verstedelijking en andere sociale gedragsveranderingen brengen we maar liefst 70-90% van onze tijd binnenshuis door.

Japandi roomdivider in een slaapkamer gemaakt van eikenhout.
 
Dus als we het grootste deel van onze tijd binnen doorbrengen, waarom dan niet met een interieur dat goed gekeurd is door de natuur, en bijdraagt aan het kalmeren van de geest en ontspanning?

Creëer je eigen rustgevende ruimte met de Japandi Roomdividers van Ginza Lines

Ons merk Ginza Lines heeft een collectie massief eikenhouten japandi roomdividers ontwikkeld. Deze zijn handgemaakt met behulp van Japanse houtbewerkingstechnieken. Elke roomdivider is met liefde ontworpen en heeft een uniek verhaal met haar wortels in het traditioneel Japanse "Edo", tegenwoordig beter bekend als Tokio.

zwarte roomdivider in woonkamer met eigentijds interieur
Elke roomdivider heeft een minimalistisch ontwerppatroon dat orde en rust in je ruimte en geest schept. Of het nu je slaapkamer, woonkamer, thuiskantoor, een winkel of restaurant is, het toevoegen van een roomdivider aan je ruimte zal de ruimte en je gemoedstoestand op een subtiele manier transformeren.
 
roomdividers in massagesalon met wabi sabi interieur.
Delen